Postęp zniknął po ponownej instalacji albo zmianie telefonu

Zainstalowałem grę ponownie (albo zmieniłem telefon) i wszystko zniknęło - moje autobusy, pieniądze, firma. Jak to odzyskać?
Zacznij tutaj, bo prawie zawsze chodzi właśnie o to: **Zaloguj się tym samym kontem Google Play Games (Android) albo Apple Game Center (iPhone), którego używałeś wcześniej, i uruchom grę ponownie.** Ponowna instalacja usuwa to, co było zapisane na samym telefonie. To, co zsynchronizowało się z kontem, wraca po zalogowaniu tym samym kontem - a zwykłą przyczyną „wszystko zniknęło" jest zalogowanie się innym, często drugim kontem Google na tym samym telefonie. Więc najpierw sprawdź, którym kontem jesteś zalogowany. Jeśli postęp mimo to nie wraca, napisz do wsparcia i podaj Player ID. Jeśli go nie masz, wyślij wszystko, co się da: swoją nazwę w grze, mniej więcej jaki poziom osiągnąłeś, urządzenie, na którym grałeś, mniej więcej kiedy grałeś ostatni raz, oraz potwierdzenia zakupów, jeśli coś kupowałeś. Bez Player ID odzyskania nie da się obiecać, ale te informacje dają największą szansę na odnalezienie konta.